Geschiedenis
De geschiedenis van dit kerkgebouw begint in 1847, als het in opdracht van de familie Middelbeek wordt gebouwd als koetshuis van het aanpandige herenhuis aan de Rijksstraatweg 108 te Voorst. Daarna wordt het twee keer door een arts bewoond. In 1896 koopt de Gereformeerde kerkgemeenschap in Voorst beide gebouwen. Het koetshuis wordt tot zaalkerkje verbouwd en het herenhuis dient als pastorie. In 1964 is aan de achterzijde een lage aanbouw gerealiseerd met daarin een portaal, kleine keuken, een toilet en de consistorie. Sinds 1986 wordt deze niet meer als kerk gebruikt.
In 1988 plaatst de gemeente de gebouwen op de Monumentenlijst en in 1999 wordt de kerk zelfs een Rijksmonument. (RM-523351)
Sinds 1993 is het pand privé eigendom. Toen zijn er onder leiding van architect Friso Woudstra en in samenwerking met de Gemeente Voorst en het Gelders Genootschap diverse restauratiewerkzaamheden uitgevoerd.
De hoofdentree van de kerk is in oorspronkelijke staat teruggebracht, evenals de voorgevel van de pastorie aan de Rijksstraatweg. Tevens zijn er diverse onderhoudswerkzaamheden verricht. Zo is onder andere een nieuw dakbeschot aangebracht en zijn de goten en de fundering hersteld. Het kerkplein werd ontdaan van oude hekken en fietsenstalling en bestraat met oud Hollandse waaltjes uit de Gemeente Putten.
De oorspronkelijke gevelankers en korfbogen zijn nog zichtbaar. Het gebouw, rondom voorzien van een gepleisterde plint, is opgetrokken uit baksteen en afgesloten door middel van een met gesmoorde mulden pannen gedekt schilddak.
In 2011 is - wederom onder leiding van architect Friso Woudstra - de binnenzijde opnieuw verbouwd naar moderne maatstaven.
Op dit moment wordt “de Kapel” gebruikt als inspirerende ontmoetingsplek voor kunst, cultuur en persoonlijke ontwikkeling o.a. als yogaruimte, ruimte voor kleinschalige koffieconcerten, expositieruimte voor beeldend kunstenaars en diverse workshops.
De ruimte is uitermate geschikt voor het geven van (beroeps)trainingen.